Karesi Belediyesi, ilçede bulunan okulların standartlarını üst seviyeye çıkarmak için kolları sıvadı. Sabahın erken saatlerinde okulları ziyaret eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, okul idarecileri ile tek tek görüşerek, ihtiyaçları tespit etti ve mevzuatlar çerçevesinde bu ihtiyaçları gidermek için çalışacaklarını belirtti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi ilçede bulunan Fatih İlkokulu, Ercan Kıvrak İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Çiğdem Batubey Ortaokulu ve Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyaret ettiği okullarda tek tek sınıfları gezen Başkan Yılmaz, müdürlerden, okulun ihtiyaçları hakkında detaylı bilgiler aldı. Eğitim konusunda çok hassas olduklarını belirten Başkan Yılmaz, bu noktada yerel yönetimlere de büyük işler düştüğünü söyledi. Başkan Yücel Yılmaz, ayrıca okul idarecilerinin ve öğrencilerin taleplerini değerlendirip mevzuat doğrultusunda ilgileneceklerini belirtti.

Okulların bahçe düzenlemeleri gibi bir çok işi belediyelerin üstlendiğini vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Yapılan işlerin kalıcı olması gerekiyor. Karesi İlçesi’nde bulunan okullarımızdaki fiziksel ihtiyaçlarımızı idarecilerimizle beraber ’nasıl gideririz’ diye düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yerel yönetimler olarak aldığımız kararla her ilçe kendi bölgesindeki okulların fiziksel ihtiyaçlarını maksimum düzeyde karşılamak için seferber olduk. Okullarımızdaki mevcut düzen iyi ama daha iyi standartları yakalamak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapacağız" diye konuştu.

Ziyaret ettiği okullarda öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, belediyecilik hakkında bilgiler de verdi ve öğrencileri belediyeye davet etti. İlçede bulunan diğer okullarda planlanan program dahilinde ziyaret edilecek.