Balıkesir’in Gönen, Bigadiç, Kepsut, Dursunbey ve Marmara Adası Belediye Başkanları, komşu ülke Bulgaristan’daki kayak merkezinin açılışına katıldı.

Balıkesir’in 5 ilçe belediye başkanı, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova ile birlikte Panparovo Kayak Merkezi’nin sezon açılışını yaptı. 40 ülkeden bine yakın misafirin davet edildiği kayak merkezinin açılışına Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ve Marmara Adası Belediye Başkan Süleyman Aksoy katıldı. Telesiyej ve kayak malzemelerinin ücretsiz olması nedeniyle bölgede bulunan tüm otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığı kayak merkezinin açılışında Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova ile Belediye Başkanları yaptıkları konuşmalarda dostluk mesajı verdiler.

İlk defa bu yıl charter uçaklarla kayak merkezine kayak severler için özel seferler düzenlendiğini belirten bakan Angelkova, “Bizim için Türkiye’den gelen turistler çok önemli, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı ve Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye konsolosluğu ile yapılan istişareler sonrasında kış tatilini Bulgaristan’da geçirmek isteyen Türk vatandaşlarına iki ay veya 3 ay şeklinde çoklu giriş imkanları sunulması için görüşmelerimiz sürüyor. Dost ülke Türkiye’den gelecek misafirlerin sorunsuz bir tatil yapması için tüm çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Dostluk mesajları veren Belediye Başkanları da, yaptıkları konuşmalarda, “Birlik ve beraberliğimizin turizmde, tarımda ve hayvancılıkta devam etmesi gerektiğini belirterek, Bulgar vatandaşları Balıkesir ve İlçelerine davet ediyoruz dediler.