Balıkesir’in Manyas Gölü’nde balık ölümleri görülmesi vatandaşları tedirgin etmeye başlarken, Kocagöl Mahallesi’nde de balık ölümleri görülüyor.

Son balık ölümlerinin yaşandığı ilçenin Hamamlı Mahallesi’ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kocagöl Mahallesi’nde de çok sayıda irili, ufaklı balık ile yavru balıkların öldüğü gözlenirken, yine balık sürülerinin Manyas Gölü’nden kaçarak Kocagöl Mahallesi’nde bulunan ve göle bağlanan drenaj kanalına kaçtığı belirtildi. Balık ölümleri ve gölden kanala kaçmaları konusunda ise Kocagöl Mahallesi Muhtarı Recep Can, “İlk defa böyle sürüler halinde balık ölümlerine ve kaçışlarına rastlıyoruz. Görülmüş bir olay değil, tahlil sonuçlarını merakla bekliyoruz. Bu durum bizleri çok endişelendiriyor” dedi. Balık ölümleri ve gölden kaçışlar üzerine Manyas Kaymakamlığı tarafından ilgili birimlere yapılan başvurular üzerine bölgeye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Jandarma Çevre Timi, AFAD ekipleri gelerek sudan numune aldıkları ve gerekli koordinatları gerçekleştirdikleri açıklandı.

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, “Son günlerde Hamamlı ve Kocagöl mahallelerimiz de yaşanan balık ölümleri ve balıkların tahliye kanallarına kaçışları konusunda ilgili birimler tarafından yapılacak analizlerin sonucunu bekliyoruz. Bizlerde sürekli bölgede gerekli kontrollerimizi sürdürerek durumu yakından takip ediyoruz” diye konuştu.