Balıkesir’in Manyas ilçesinde faaliyet gösteren ‘Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin yönetici ve üyeleri, olağan genel kurul toplantısı heyecanı yaşadı.

Manyas Belediyesi’nin çok amaçlı toplantı salonunda, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç’ın divan başkanlığında yapılan kongrede konuşan Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, 17 ortak tarafından kurulan kooperatifin bugün 562 ortağa ulaştığını açıklayarak, her zaman üreticinin yanında olduklarını ve onların refahı için çaba gösterdiklerini söyledi. Üyeler, 3 yılda bir yapılan kongrelerin, 4 yılda bir yapılmasını oy birliği ile kabul etti. Kongrede, yönetim kurulu üyelerine ödenecek olan huzur hakkı 283 TL, harcırahların ise 48 TL olması, ortakların oyuna sunularak kabul edildi.

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek listenin girdiği seçim sonunda, mevcut yönetim güven tazelemiş oldu. Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin yeni yönetimi; Sadettin Kalpakçı, İlhan Öztürk, Cevat Özcan ve Zekeriya Yılmaz’dan oluşurken, merkez yönetim delegeliklerine ise, Sadettin Kalpakçı, Nihat Piliç ve Mesut Yörükoğlu seçildi.