Milliyetçi Hareket Parti Balıkesir Altıeylül İlçesi 1. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde girilen seçimlerde mevcut başkan İsmail Sönmez Güven tazeledi.

Milliyetçi Hareket Parti Balıkesir Altıeylül İlçesi 1. Olağan kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Oluşturulan Divanda başkanlığına MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, üyeliklere ise Ahmet Yaraş, Mehmet Dangaz ve Burak Has seçildi. Faaliyet ve Mali raporun okunup ibra edilmesinin ardından Milliyetçi Hareket Parti Balıkesir Altıeylül İlçe Teşkilat Başkanı İsmail Sönmez yaptığı konuşmada Alparslan Türkeş’in çağrısına değinerek "Milliyetçi Hareket Partisi Türk Milletinin son kalesidir. Ölüm karşısında sınav vermiş bir kutlu dava olarak Türk Milletinin ülkü yolunda son umuduyuz bizler. Partimizin ileri gelenlerinden oluşan bir istişare kurulu oluşturmak ve kurulun periyodik olarak toplantılar yapmasını sağlayacağız. Bayan üyelerimize daha çok değer vermek, bayanların çalışmalarımıza iştiraklerini sağlamak istiyoruz. Mahalle temsilcilerimize daha çok önem ve itibar kazandırarak devamlı aktif olmalarını sağlamak , her mahallede ayrıca bir bayan temsilci bulundurmak niyetindeyiz. Birlik yardımlaşma ve dayanışma bağımızı daha çok arttırmak için, üyelerimizin kan guruplarını ve mesleki alanları gibi bilgilerin listelerinin oluşturmak, ayrıca üyelerimiz ve aileleriyle birlikte periyodik olarak çeşitli etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Hatalarımızı düzeltmek için veya daha verimli çalışabilmemizi sağlamak amacıyla bizlere öneri ve temennilerde bulunmanız bizi memnun eder. Kongremizin vatana millete hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’dan niyaz ediyorum. Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun. Ne Mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

148 delegenin oy kullandığı Milliyetçi Hareket Parti Balıkesir Altıeylül İlçesi 1. Olağan kongresinde mevcut başkan ve başkan adayı İsmail Sönmez 146 oy alırken 2 oy geçersiz çıktı. İsmail Sönmez başkanlığındaki Milliyetçi Hareket Parti Balıkesir Altıeylül İlçe teşkilatı yönetim kurulunda Fikret Özdoğan, Aziz Akkaya, Samet Bilgiç, Halil Güven, Talih Erdoğan, Oğuz Düven, Gafur Kabakçıoğlu, Hüseyin Zoroğlu, Orhan Dereli, Cavit Özen, Burak Has, Emin Baran, Rafet Can, Eray Güler, Sinan Durmuş, Recep Bilgen, Müfit Özcan ve Özgür Öksüz yer alıyor.