Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan, ARGE Birimince yürütülen Değerler Eğitimi Projesi bilgilendirme toplantısı Balıkesir Lisesinde gerçekleştirildi. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz. Geçen sene 109 okulda yürütülen bu çalışma için bu yıl 113 okulun müracaat ettiğini belirtti.

Değerler Eğitimi Projesi tanıtım toplantısında konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz projenin bu yıl 2.kez tekrarlanacağını ifade ederek "Geçen eğitim ve öğretim yılında bu değerler eğitimi projesini başlatmıştık ve bu projelerin içinde en çok verim ve sonuç aldığımız, hem Balıkesir hemde Türkiye’deki gündemi işgal ettiğimiz önemli projelerden birisidir. Biz bu projenin bundan sonrada devam etmesinden yanayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve siz okullar olarak bu projenin içinde olacağız. Geçen yıl 109 okulumuzda bu çalışmayı yürüttük. Okullarımıza ziyaretler gerçekleştirdik, gerçekten okullarda bu proje yürütülürken ben öğrencilerin gözlerindeki sevinci ve öğretmenlerimizin azmini gözlemledim. Okul müdürlerimizde aynı şekilde bu projeye sahip çıktılar. Başarı belgeleriyle ödüllendirdik kendilerini sen sonunda da bu çalışmalarımızı bir anlamda da taçlandırdık diyebilirim"dedi.

Ayvalık’ta düzenledikleri "Değerlerime Sahip Çıkıyorum" 1.Çocuk Kongresi’nin çok iyi bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz " Bu çalışma 125 bildiri ile 215 öğrencimiz,110 öğretmenimiz ve 22 akademisyenimiz bize büyük katkılar sundular. Çocuklarımızın bilimsel tutum edinebilme anlamında yaptıkları güzel çalışmalarını orada gördük. Devlet gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım. Bizim bir çok değerimiz var, insani değerlerimiz çocuklarımıza Fatih’i, Alpastanı, Şeyh Edebali’yi, Kara Fatmayı, Şahin Beyi hepsini anlatmamız gerekiyor. Bunların hepsinde bir yiğitlik bir cesaret var. Hepsinde bence örnek şahsiyet olan Peygamber ahlakı var. Bizimde çocuklarımıza örnek şahsiyet olarak vermek istediğimiz, örnek almasını istediğimiz şahsiyet aslında budur. Karakteri ve ahlakı sağlam insanlara yani adam gibi adamlara ihtiyacımız var. Biz böyle insanlar yetiştirmek istiyoruz. Değerler eğitiminin bence de özü budur"şeklinde konuştu.

İnsanoğlu’nun hayatında tamamen ruh ve beden çatışması yaşandığına değinen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz "Ruh göklere yükselmek istiyor, bedense toprağa gitmek istiyor ve bir türlü hayatları boyunca rahat edemiyorlar. İşte bu çatışmayı yönetecek olan bizleriz. Ben öğretmenlerimize ve yöneticilerimize çok güveniyorum. Balıkesir eğitim camiasında da bizim en değerli varlıklarımız olan bu çocuklara bu değerleri benimsetiriz. Bu hep birlikte başaracağız. Şuan da 113 okulumuz değerler eğitimi çalışması için müracaat etmiş. 903 okulumuz var. Geçen yıl bunlardan 109 tanesi proje kapsamındaydı. Tabi çalışmak kolay olmuyor. Çalışan öğretmen ve öğrencilerimiz yoruldular. Onları biraz yorduk. Geçen yıl daha çok öğrenciler üzerinde çalışmıştık. Bu yıl ise birazda öğretmenlerimiz ve personelimiz çalışmak istiyoruz. Bunla ilgili konferans ve seminerler vereceğiz. Değerler eğitimi noktasında bize örnek olabilecek anlatımı ve sunusuyla kişiliğiyle insanları sizinle buluşturmak istiyoruz" dedi.

Toplantı Balıkesir Değerler Eğitimi Proje Koordinatörü Nermin Yaşar’ın sunumuyla sona erdi.