Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edremit Müdürlüğü, mahalle muhtarlarına genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarının yapılandırması hakkında bilgi verdi.

SGK Edremit Müdürü Canan Aladağ, Edremit ve Havran ilçelerinin mahalle muhtarlarına genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarının yapılandırılması hakkında bilgi verdi. Aladağ, “01.01.2012 tarihinde genel sağlık sigortası yürürlüğe girdi. Bu kapsamda sosyal güvencesi olmayan ve sigortalının bakmakla yükümlüsü olmayan kişiler genel sağlık sigortası kapsamında tescil edildiğinden dolayı birçok GSS borçları var. Biz de bunların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na zamanında müracaat ederek gelir testi yaptırmalarını ve gelir testine istinaden de bize müracaat ederek GSS prim borçlarını yapılandırmalarını istiyoruz. Bu durumda olan vatandaşlar mart ayı sonuna kadar ikametinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek gelir testi yaptırabilir. Nisan sonuna kadar da yapılandırma için bize müracaatlarını yapabilirler. Yapılandırma neticesinde biz bugüne kadar oluşmuş bütün faizlerini siliyoruz. Ana para üzerinden isterse peşin, isterse 6, 9, 12 veya 18 taksite kadar ödeme kolaylığı sağlıyoruz” dedi.

Aladağ, diğer G-1, G-2 ve G-3 grubunda olanların ise pirim ödemeleri gerektiğini bu durumda olan kişilerin borçlarını yapılandırmaları için SGK’ya müracaat etme zorunlulukları olduğunu söyledi. Aladağ, “Aksi takdirde herhangi bir hastane muayenesinde 60 günden fazla prim ödememiş olanların muayenesinin yapılmayacağını bildiriyoruz. Bu konuda mahalle muhtarlarıyla değerlendirme toplantısı yaptık. Gelir testi yaptırmayanlar tespit edilecek. Aranan yaklaşık 10 bin kişinin gelir testi yaptırmadıkları sürece en yüksek gelir primi olan aylık 272.16 liradan borçlandırılacak” diye uyardı.