Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde;24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki törenlerde mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti, emekli olan öğretmenlere de şeref belgesi verildi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesiyle başlayan kültür Merkezindeki törende emekliye ayrılan öğretmenlerin hizmet şeref belgeleri Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı tarafından verildi.

Mesleğe yeni Başlayan Öğretmenler adına Sevinç Alıcı, emekli olan öğretmenleri temsilen ise Canan Akın, günün anlamını içeren bir konuşma yaptı. Günün anlamına dair konuşmaları da Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Saçı ve Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Erken Bilen yaptı. Öğretmenler günü temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ise plaketleri kaymakam Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından verildi.

Öğretmenler günü kutlaması kapsamında düzenlenen voleybol turnuvasına katılan öğretmenlere teşekkür ve katılım belgesi takdim edildi. Öretmenler ve öğrencilerin şiir okuduğu etkinlikte ayrıca öğretmenler folklor gösterisi de sundu. Program, öğretmenlerden oluşan koronun sevdiği şarkıları seslendirmesiyle sona erdi.

Protokol, programı hazırlayan ekibi tebrik etti.