Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait sülfürikasit ve borikasit fabrikalarının özelleştirilmek istenmesine karşı başlatılan imza kampanyasına milletvekili desteği geldi.

Geçtiğimiz hafta sendika lokalinde toplanıp, ellerindeki bayrak, afiş ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Atatürk heykeli önüne kurdukları masada bir haftalık imza kampanyası başlatmıştı. Başlatılan imza kampanyasına çok sayıda vatandaş günlerdir destek verirken, CHP’li Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, sendikacıların imza masasına gidip destek oldu. Havutça, oluşturulan masada destek imzası attıktan sonra Ankara’da konunun takipçisi olacağını söyledi. Havutça ile birlikte, 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel’de sendikacılara destek verip imza attı.

Petrol-İş Şube Başkanı İsmail Kayan’ın öncülüğünde hareket eden topluluk, özelleştirme söylentilerinin gerçeğe dönüşmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi. İmza kampanyası, vatandaşların yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odalar ile muhtarların da desteğini alıyor.