Balıkesir’de Gümüşçeşme Mahallesi’nde salı ve pazar günleri kurulan pazarın bulunduğu alana yapılan çeşme ve mescit açıldı.

Pazar yerinde pazarcı esnafı ve vatandaşların ihtiyacı olan mescit ve çeşme Altıetlül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu. BESOP Başkanı Fehmi Erdem, Sebzeciler Odası Başkanı Ayhan Baydan ve pazarcı esnafının katılımı ile hizmete açıldı. Altıeylül Belediyesi’nin yaptırdığı mescit ve hayırsever Sabit İşler’in babası Aldülhamit İşler adına yaptırdığı çeşmenin açılışı gerçekleştirildi. Mevlid-i şerif ve ardından dualar okundu. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu pazarcı esnafını gezdi, hayırlı işler diledi, esnaflar tarafından sevgi seli ve çiçeklerle karşılandı.

Sebzeciler Odası Başkanı Ayhan Baydan “Pazarcı arkadaşlara güzel bir hizmet oldu. Hayırsever kardeşimizin yaptırdığı çeşme ihtiyaçtı, yaptırandan ve vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.

Hayırsever Sabit İşler de “Babamın vasiyeti vardı. Bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum” yorumunu yaptı.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem de güzel bir eserin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hayırsever ve başkanlara teşekkür etti.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Burası Balıkesir’in en büyük pazarı. Çeşmeyi yaptıran İşler ailesini kutluyorum. Oda Başkanı Ayhan Baydan da öncelik yaptı. Pazarcı esnafı ve vatandaşlarda çeşmeden faydalanacaklar. İşler ailesi su gibi aziz olsun. Okul, camii, mescit, su gibi kalıcı eserler yapan herkesi tebrik ediyorum. Durumu iyi olan vatandaşlarımızdan böyle kalıcı eserler bekliyorum” diye konuştu.