Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sıcak su sevinci yaşandı.

Sındırgı’da bugün düzenlenen törende sıcak suyun ilçeye getirilişi kutlandı. Törene Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip uğur, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, projeyi yürüten Teyapı, Sındırgı Jeotermal A.Ş. yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Jeotermal sıcak su ısı merkezi önünde düzenlenen törenler Yağcıbedir Mehter Takımının gösterileri ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Jeotermal şirketinin Genel Müdürü Arif Uslu projenin 23 kilometre uzunlukta 98 derece sıcak su kaynağından 180 litre saniyelik kapasite olduğunu ve yap-işlet- devret modeli ile 25 yıl süreli bir proje olduğunu söyledi. Uslu, "Bu projenin Sındırgı ilçesine,bölgeye kalkınma ve gelişme bakımından ivme kazandıracaktır. Emeği geçenlerin tümüne teşekkür ederim" dedi.

Düzenlenen törende Sındırgı İlçe Kaymakamı Ercan Ateş’ de sıcak suyun ilçe merkezine getirilmesiyle birlikte, ilçenin ısınma ve seracılık, sağlık turizmi gibi birçok alanda temiz ve sağlıklı bir enerji kullanılacağını ifade etti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise yaptığı konuşmada, Hisaralan bölgesinden Sındırgı ilçe merkezine getirilen 98 derecelik sıcaklıkta 172 litre/sn. su kapasiteli sıcak suyun ilçe merkezine getirilmesi çalışmalarının başlangıç ve sonuç çizgini açıkladı. Sındırgı ilçesinin bundan böyle sıcak su sayesinde cazibe merkezi olacağını söyleyen Yavaş, "Sındırgı ilçesinde var olan termal öteler,seracılık artarak gelişmesi için bölgeye yeni yatırımların yapılmasının önü açılacak. Projeye emek verenlerin tümüne teşekkür ederim" dedi.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise proje de emeği geçenlere teşekkür etti. Son olarak konuşan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise, Sındırgı ilçesinin ısınma ve seracılık yatırım hizmetleri için getirilen termal sıcak suyun çok ucuz ve temiz bir enerji kaynağı olduğunu, Allah’ın verdiği bu nimeti insanlığın hizmetine verilmesine yönelik yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi.

Konuşmaların ardından tören sembolik kurdelenin kesilmesi ve sıcak su vanasının açılmasıyla son buldu.