Soma’da meydana gelen maden faciası sonrasında psikososyal müdahale ekibinde görev alan rehberlik öğretmenlerine başarı belgeleri Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törenle verildi.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, törende yaptığı konuşmada, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da büyük bir maden kazası meydana geldiğini hatırlatarak, "Komşu il Balıkesir olarak biz de çok etkilendik. Özellikle Balıkesir’in Savaştepe ve İvrindi ilçeleri daha fazla maden şehidi verdi. Kazadan sonra devletimiz oradaki insanların yaralarını sarmak için çok büyük bir çalışma başlattı ve bugüne kadar sürdü. Değişik kurumlar bugüne kadar üzerine düşen bütün görevleri yerine getirdi. Kızılay, AFAD gibi kuruluşlar maden kazasında kaybı olan ailelere büyük yardımda bulundu. Sosyal anlamda bir çok faydaları oldu" dedi.

Milli eğitim camiası olarak o günlerde psikososyal müdahale ekibi kurduklarını anlatan Cengiz, "Maden kazasında şehit olan ailelerin yakınlarına, özellikle eşlerine, annelerine, babalarına ve çocuklarına yardımcı olma anlamında psikososyal yardım ekibi oluşturduk. Bu ekibimizi o günlerde eğitimden geçirdik. 17 rehber öğretmenimiz bu konuda çok büyük bir fedakarlık sergiledi. Savaştepe ve İvrindi ilçelerinde bu öğrencilerimizin travmayı atlatabilmeleri için her türlüğü fedakarlığı gösterdiler. Sabahtan akşama kadar onlarla beraber oldular. Bu çalışmaları karşılıksız kalmadı. Milli Eğitim Bakanımız tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildiler" dedi.

Törende 17 öğretmene başarı belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz tarafından verildi.