Ayvalık Belediyesi’ne Kırlangıç tesislerinin sosyal hayata kazandırılması kapsamında oluşturulması planlanan mübadele müzesi için Lozan Mübadilleri Vakfı ve Ege İletişim Derneği tarafından işbirliği teklif edildi.

Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Ümit İşler, Genel Sekreter Sefer Güvenç yönetim kurulu üyeleri Semra Bayri, Esat Ergelen Siniparksi (Ege İletişim Derneği) Başkanı Stratis Pothas, Yorgos Millios ve Yorgos Papaporfinus Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Ayvalık Belediyesine ait Kırlangıç tesislerinde yapılacak olan düzenlemede yapılması planlanan mübadele müzesi hakkında karşılıklı görüşmelerde bulundular. Vakıf yöneticileri, oluşturulması planlanan mübadele müzesi hazırlanırken beraber çalışılması önerildi.

Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı Coşkun Tunçmen yaptığı açıklamada, “Ayvalık’ta ve Midilli’deki mimarların ile Giritliler Derneği, Lozan Mübadilleri Vakfı bir komisyon kurarak Ayvalık Belediye başkanımız öncülüğünde görüşmeler yaparak müzeyi birlikte oluşturmayı planlıyoruz” dedi.