Ümraniye Belediyesi Altıeylül Belediyesi ile kardeş şehir olma yolunda ilk adımlarını attı. Bu kapsamda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve beraberindeki heyet Ümraniye Belediyesi’ne bir ziyarette bulundu.

Kardeş şehir olma yolunda Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve beraberindeki heyet Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan’ı başkanlık makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan’a, Ümraniye Kızılay Başkanı Hüseyin Can ve belediye birim müdürleri eşlik etti. Yapılan ziyarette, Ümraniye Belediyesi ile Altıeylül Belediyesi’nin kardeş şehir olmaları yönünde fikir birliğine varıldı. Görüşmede, iki belediyenin de karşılıklı işbirliği protokolünü önümüzdeki günlerde törenle imzalayacakları ifade edildi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette konuşan Altıeyül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Kardeş şehir olma yolunda ilk adımımızı atıyoruz. Her iki ilçenin karşılıklı işbirliği içinde olmasını temenni ediyorum. Atılacak imzaların ardından kardeş şehrimizle işbirliği içinde önemli çalışmaları birlikte yapacağız. Kardeş şehir olma yolunda öncü olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ediyoruz" dedi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan ise “Ümraniye Belediyesi ile Altıeylül Belediyesi’nin kardeş şehir ilişkisi kurması konusunda ilk adımları attık. Başta, kardeş şehir olma yolunda emeği ve büyük bir desteği olan Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kardeşlik protokolü ile iki ilçe birçok alanda bilgi, tecrübe paylaşımı ve işbirliği yapacak. İki belediye arasında karşılıklı ilişkilerin oluşturulması, deneyim, bilgi alışverişi ve yardımlaşmanın sağlanması amacıyla işbirliği gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, kültürel, sosyal ve sanatsal ilişkilerin de kurulması ve geliştirilmesi sağlanacaktır. Kardeşlik protokolümüz iki şehrimiz için de hayırlı olsun" diye konuştu.