Basın mensuplarını ağırlayan Vali Mustafa Yaman, gazetecilerin kamu kurum ve kuruluşlarından sağlıklı bilgiye ulaşabilmeleri için yöneticilere talimat verdiğini söyledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Cemiyetin Yönetim Kurulu üyeleri Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’a hoş geldin ziyareti gerçekleştirdi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Demir, Vali Yaman’a Balıkesir’de 1886’dan 2013’e Yolculuk adlı Basın Tarihi kitabını hediye etti. Balıkesir medyası hakkında Vali Yaman’a bilgiler sunan Demir, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin 206 aktif çalışan üyesinin olduğunu hatırlattı. Tarihi Paşa Konağı’nın Basın Müzesi ve Medya Merkezi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Demir, iyi ile kötünün ayrılmasını söyleyerek her eline fotoğraf makinesi alanın gazeteci olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. Demir, yeni Türkiye yolunda gazetecilerinde değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu dile getirdi.

VALİ’DEN MÜDÜRLERE MESAJ

Vali Yaman ise Balıkesir’in potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Vali Yaman: “Şehrin ve insanların kimliği olmalı Tarihi Paşa Konağı da bu şehrin kimliğini ortaya koyuyor. İnşallah birlikte bu şehre güzel hizmetler yaparız” dedi.

Vali Yaman ayrıca göreve başladığı günlerde tüm kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile bir araya gelerek, müdürlere her türlü desteği gazetecilere vermeleri konusunda direktif verdiğini hatırlattı. Vali Yaman “Gazetecilerimiz kamu kurum ve kuruluşlarımızdan her türlü bilgiye sağlıklı olarak ulaşabilirler. Bu konuda yöneticilerimize bilgi verdim. Medya mensuplarımız rahatlıkla haberleri konusunda bilgileri kurumlarımızdan edinebilecekler” diye konuştu.