Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kurulduğu 1964 yılından bu yana önemli hizmetlere imza atan Verem Savaş Derneği, demirbaşına kayıtlı bir aracı, Evde Takip Hizmetleri Birimi’nde kullanılmak Ayvalık Devlet Hastanesi’ne hibe etti.

Ayvalık Verem Savaşı Derneği, 2010 yılında Edremit’e taşınan dispanserde kullanılan 10 YY 303 plakalı aracı geçici görevle Devlet Hastanesi’ne vermişti. Dernek, 4 yıldan bu yana hastanede kullanılan aracın tamamen hastanenin demirbaşı olmasına karar verdi. Düzenlene sade bir törenle söz konusu aracın anahtarları Ayvalık Devlet Hastanesi Ayniyat Saymanlığı’na teslim edildi.

Ayvalık Verem Savaşı Derneği Başkanı İbrahim Meriç, kuruldukları ilk günden bu yana geçen yarım asırda ilçede yaşayan insanlara sağlık hizmeti verdiklerini, diğer sağlık kuruluşlarını da desteklediklerini söyledi.

Ayvalık’ta tüberküloz hastası vatandaşların takiplerini yaparak, onların ilaç, yiyecek ve kışlık yakacaklarının yanı sıra çocuklarının okul ihtiyaçlarını dahi karşıladıklarını anlatan Meriç, bunların yanı sıra ilçede kanser hastası olan yoksul vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlattı.