Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi, 8 ile 10 yaş gurupları arasındaki çocukların sanatsal eğitimlerine yönelik olan Zeytin Çekirdekleri Projesi tüm hızıyla sürüyor.

Ayvalık Belediyesi’nin en büyük sosyal projesi olarak nitelendirilen ve 8 ile 10 yaş gurupları arasındaki çocukların sanatsal eğitimlerine yönelik olan Zeytin Çekirdekleri Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Ayvalık’ta bulunan 3 pilot okulda vurmalı çalgıların yanı sıra keman eğitimlerinin de başlayacağı bildirilirken, keman derslerini konservatuar mezunu gönül eğitmenleri vereceğini açıklandı. Proje için ilk adımı atan şef Gönül Tuna, çalışmalarına ilçenin kırsal mahalleleri olan Çamoba, Akçapınar ve Çakmak Mahallelerinden başladı. Projenin Ayvalık’ın köylerinden dünyaya müzikle açılacak pencere konumunda olduğunu vurgulayan Tuna, “Daha önce hiç müzik eğitimi almamış çocuklar, bu proje ile evrensel müziğe enstrüman çalarak adım atıyor. Eğitim vermekte olduğumuz çocukları gururla alkışlayacağımıza inanıyorum. Bu projeyi Ayvalık’ın köylerinden dünyaya müzikle açılan pencere olarak görüyorum” dedi.

Zeytin Çekirdekleri projesi kapsamında Keman, vurmalı çalgı eğitimlerinin yanı sıra koro çalışmalarının da kış ayları süresince devam edeceğini bildirilirken, müzik çalışmalarına ilave olarak resim çalışmalarının da Kasım ayının ikinci haftasından itibaren güzel sanatlar programı dahil edileceği açıklandı.