Bartın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, takograf kullanıcı eğitime katılan 26 trafik birimi personeline düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, jandarma personeli ve polis memurları katıldı. 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında iki dönem halinde düzenlenen takograf kullanıcı eğitimine 9’u jandarma ve 17’si emniyet personeli olmak üzere toplamda 26 trafik personeli katılmıştı. Eğitimlerin tüm trafik personeline belirli aralıklarla verilmeye devam edileceği bildirildi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Altınok, “Ülkemizde kullanılan mevcut takograflara ek olarak Uluslararası taşımalarda kullanılan araçlarda kullanılması mecburi olan dijital takografların yurtiçi taşımalarında 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Ancak geçiş sürecinde çeşitli zorluklar yaşanacağı değerlendirilerek model yıllarına göre araçlar ayrıştırılmış, 1996 model araçlardan başlanmak üzere toplam 5 yılda yani, 2019 yılsonu itibarı ile tüm araçların dijital takografa geçişinin tamamlanması planlanmıştır” dedi.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Altınok, İl Jandarma Komutanı Aktemur, Emniyet Müdür Yardımcıları Ali Yumuşak ve İbrahim Çerçi tarafından 9’u jandarma 17’si emniyet personeline sertifikaları verildi.