29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bartın’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bartın Valiliği önünde düzenlenen törene Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, daire amirleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu törende yaptığı konuşmada, “Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; yaşadığımız coğrafya dünyanın anahtarı konumundadır. Asırlar boyunca bu topraklara sahip olmak isteyenlerin kötü emelleri hiçbir zaman bitmemiş, bugün de devam etmektedir. Atalarımızın aziz kanlarıyla bizlere miras kalmış bu topraklarda, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın altında bağımsız ve güçlü bir devlet olarak yaşamak istiyorsak birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla müsaade etmemeliyiz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Bartınlı hemşehrilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramının 91. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında 1. olan şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Bartın Halk Eğitim Merkezi ve Bartın Üniversitesi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Bartın spor kulüpleri öğrencileri ise, taekwando gösterisi düzenledi. Kutlamalar son olarak resmi geçiş töreni ile son buldu.