Ağdacı İlkokulu’nda okul aile birliğinin ve okul yönetiminin katkıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Eylül 2013 tarihinde başlanan ve 13 Mayıs 2014 tarihinde yapımı tamamlanan Ağdacı İlkokulu’nda okul aile birliğinin ve okul yönetiminin katkıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, okul aile birliği, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. İlk olarak öğrenciler ile sohbet eden Vali Azizoğlu, daha sonra beraberindeki protokol ve okul yönetimi ile birlikte okul bahçesine çam fidanı dikti. Vali Azizoğlu yaptığı açıklamada Bartın’ın yüzde 61’inin orman olduğunu, 2014 yılında 239 bin fidan dikildiğini, ülkede son 10 yıldır her yıl ortalama 280 milyon fidan dikildiğini, orman mevcut durumunun ülke topraklarının yüzde 27’sine tekabül ettiğini ifade ederek, Bartın’da bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Ardından okul içerisinde incelemelerde bulunan Vali Seyfettin Azizoğlu, okulun ihtiyaç duyduğu konularda ilgililere talimat verdi.