AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Teşkilatı bu ay düzenlediği aylık olağan toplantısına Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Sn. Dr. Osman Açıkgöz’ü davet etti.

Açıkgöz, Bartın Devlet Hastanesinde yapılanlar ve ileride yapılacaklar hakkında kadın kolları teşkilatını bilgilendirdi.

İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya yaptığı konuşmada, "Biz 12 yıldır eğitimde, ulaşımda, ekonomide, sanayide, tarımda ve sağlıkta kimsenin hayal edemediği yatırımlar yaptık. 12 yıl önceki Türkiye başka, şimdiki Türkiye başka. İktidar partisi olarak temelini attığımız yeni Türkiye’nin inşasına Genel Başkan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile vizyonunda inşallah Bartın’da hakkettiği yatırımlar olacaktır. Sağlıkta Bartın’da önemli bir konudur. Bu nedenle Genel Sekreterimiz Dr. Osman Açıkgöz’ü Bartın’da yapılanlar ve sağlık alanında yapılması gerekenler konusunda bilgi almak için davet ettik. Sağ olsunlar bizi kırmadı ve davetimize icabet ettiler" dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz açıklamasında, "2013 tarihinde hizmete açılan 34 yatak kapasiteli, içerisinde 2 ünitelik uyku laboratuvarı, birinde pulmoner, solunum rehabilitasyon yapılacak 5 adet poliklinik, 2 adet kısa dalga odası, elektro terapi ve egzersiz salonu, personel odaları ve hasta bekleme salonları bulunan Fizik Tedavi Merkezinin Bartın’lı hemşehrilerimize kazandırdık. 400 yataklı şehir hastanesi yapılıncaya kadar Bartın Devlet Hastanesinin daha kaliteli sağlık hizmeti sunması için son 2 yılda çok önemli çalışmalar yaptık. 8 milyon TL tutarında ödenekle, hastanelerimizin fiziki imkanlarını iyileştirdik, 4 milyon TL tutarında tıbbi cihazlar alarak, Bartın’da EMG laboratuvarı, taş kırma ünitesi, fakometre, 3. basamak yoğun bakım ünitesi, diyaliz hizmetlerinin kapasitesinin artırılması, acil servisinin modernizasyonu, uyku laboratuarı, fizik tedavi merkezi, USG hizmetleri revizyonu, çocuk servisi, poliklinikler yemekhaneler ve laboratuvarın revizyonunu gerçekleştirdik. 400 yataklı şehir hastanesinin bir an önce Bartın’a kazandırılması için elimden gelen tüm gayreti gösteren bizlere bu ödeneklerin aktarılmasında, mesele Bartın olunca iki bir etmeyen Milletvekilimiz Tunç’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Aylık olağan toplantı soru ve görüşlerin değerlendirilmesiyle tamamlandı.