AK Parti Bartın İl Başkanlığında, 8-9 Kasım’da yapılacak olan Ulus, Kurucaşile ilçe ve Kozcağız belde kongrelerinde seçime girecek olan başkan adayları tanıtıldı.

AK Parti İl Başkanlığı binasında başkan adaylarını tanıtan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, 8-9 Kasım’da Ulus, Kurucaşile ilçe ve Kozcağız belde kongrelerinin yapılacağını söyledi. Başkan Arslan, Amasra, Kozcağız ve Kurucaşile’de mevcut il başkanlarının yeniden başkan adayı olduğunu söyledi. Arslan, Ulus’ta ise değişikliğe gidildiğini belirtti. Arslan, Ulus İlçe Başkan adayının Kadir Saraç, Kozcağız ve Kurucaşile için mevcut başkanlarla, kongreye gidileceğini söyledi.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Arslan, "Hepimizin bildiği üzere 16 Eylül’de başlayan beşinci olağan kongre sürecimiz devam ediyor. 31 Ekim itibariyle biz bütün delege seçimlerimizi tamamladık. Gelişen süreç içerisinde Kozcağız, Ulus ilçe ve Kurucaşile delegeleri geçtiğimiz hafta kesinleşti ve seçim kuruluna teslim edildi. Dolayısıyla şu anda kongre takvimi işliyor. Cumartesi günü Kurucaşile ilçe kongremizi öncelikle İl Koordinatörümüz İdris Şahin’in katılımlarıyla yine aynı şekilde gerçekleşecek. Cumartesi yapacağımız Kurucaşile ilçe kongremizde şuanda ilçe başkanımız 15 Ocak 2014 tarihinde görevi atamayla devralan Necati Erkal başkanımız. İnşallah onun başkanlığında ilçenin yönetimiyle ilgili yeni bir kongre yapacağız. Pazar günü yapacağımız kongrede de onun yönetiminde kongremizi gerçekleştireceğiz. Kozcağız Belde kongremizi de yapacağız. Giray Gürsoy şu anda görevde ve onun başkanlığında da inşallah güzel bir yönetim oluşturacağız. Aynı gün Ulus kongremizi de gerçekleştireceğiz. Ulus’ta Kadir Saraç’la yolumuza devam edeceğiz" dedi.