Bartın Devlet Hastanesi’nde doğalgaz dönüşümünde yaşanan gecikme nedeniyle kaloriferlerin yanmadığı belirtildi. Hastaneden verilen elektrikli ısıtıcı ve battaniyelerle hastaların ısınmaya çalıştığı görüldü.

Doğalgaz dönüşüm çalışmalarının kış gelmesine rağmen henüz tamamlanamamasına hastalar tepki gösterdi. Hastaneden bu sabah taburcu olan Fehmi E., yaptığı açıklamada, “Hastanede kaloriferler yanmıyor, odalar buz gibi. Geceleri soğuk oluyor. Bazı odalar ve koridorlarda elektrikli ısıtıcı var. Hasta yakınları evlerinden elektrikli soba getiriyor. Allah rızası için bu duruma müdahale edilsin” dedi.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr. Osman Açıkgöz, Mayıs ayından itibaren devam eden doğalgaz dönüşüm çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle hastanenin bir bölümünde kaloriferlerin yanmadığını söyledi. Bartın Devlet Hastanesi’nin parçalı bir yapıda olduğu için doğalgaz dönüşümünde sıkıntılar yaşandığını belirten Açıkgöz, hastaların mağdur olmaması için her odaya ısıtıcı dağıtıldığını ifade etti. Dr. Açıkgöz, sorunun çözümü için gerekli tüm çabayı gösterdiklerini ve en kısa zamanda kaloriferlerin tamamının yanacağını belirtti.