Bartın ile Amasra arasındaki mesafeyi 5 dakikaya indirecek olan 1100 metre uzunluğundaki Amasra Tüneli ile Bartın-Kurucaşile yolu üzerinde 5 tünelden biri olan 968 metre uzunluğundaki çift yönlü Çakraz tünelinin açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 25 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Amasra ve Çakraz tünelleri açılış programı ile ilgili yaptığı açıklamada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın 9:30’da Bartın Valiliğini ziyaret edeceğini ardından da saat 10:00’da Amasra tünelinin açılış törenine iştirak ederek, tünelden ilk geçişi yapacağını söyledi. Milletvekili Tunç, Çakraz tünelinin de sinevizyon bağlantısı ile aynı anda açılışının yapılacağını belirterek, “Açılış törenlerinin ardından Sayın Bakanımız Amasra Belediyesini ziyaret edecek ve daha sonra Bartın’dan ayrılacak” dedi.

2012 yılının Mayıs ayında inşaatına başlanan Amasra-Bartın arasında inşa edilen 1100 metre uzunluğundaki Amasra Tünelinin ve Bartın-Kurucaşile yolundaki 5 Tünelden biri olan ve inşaat çalışmaları tamamlanan Çakraz-Avara arasındaki 968 metre uzunluğundaki çift yönlü Çakraz Tünelinin Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın katılımı ile yapılacak törenle 25 Aralık Perşembe günü ulaşıma açılacağını belirten Milletvekili Tunç, gerçekleştirilen yatırımların Bartın tarihinde en büyük ulaştırma yatırımı olduğunu, bu nedenle Bartın için tarihi bir günü yaşayacaklarını söyledi.

Milletvekili Tunç, Amasra tünelinin açılması ile birlikte, Bartın-Amasra arasındaki ulaşımın 30 dakika süren virajlı yollar yerine, 5 dakikada daha güvenli ve kısa mesafede gerçekleştirileceğini belirterek, tünel ve bağlantı yollarının Amasra’nın ve Bartın’ın turizm potansiyeline de büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, 2010 yılında programa aldıkları Çakraz-Kurucaşile yolunun 2011 yılında proje çalışmalarının tamamlanarak yapım ihalesini gerçekleştirdiklerini ve ardından da yol yapım çalışmalarını başlattıklarını ve şu anda çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyerek, 54 km. uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile yolunun Çakraz’a kadar olan 25 km.lik bölümünü bölünmüş yol olarak hizmete açtıklarını belirtti. 5 adet tünel, 2 adet viyadük ve 10 adet köprü inşaatının yer aldığı projede Tünellerden ilkinin 968 metre uzunluğundaki ulaşıma açılacak Çakraz Tüneli olduğunu söyleyen Milletvekili Tunç, ikinci tünelin 2600 metre uzunluğundaki Cumayanı tüneli olduğunu belirterek, bu tünelin de açma çalışmalarının tamamlandığını, tünel çıkışında da Dizlermezeci viyadüğünün inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Çakraz-Kurucaşile yolunun ikmal ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını ve çalışmaların hızlanacağını belirten Milletvekili Tunç, 5 adet tünelin gidiş geliş olarak 12x2-24 km. uzunluğunda inşa edilmiş olacağını, projesi tamamlanan Kurucaşile-Cide arasının da yapım programına alınacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, "Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile 25 Aralık 2014 Perşembe günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek olan Amasra ve Çakraz tünellerinin açılışlarına tüm Bartın halkını davet ederek, bu tarihi anı hep birlikte yaşayalım" dedi.