Bartın Üniversitesi, LYS sınavlarının açıklanmasının ardından başlayan tanıtım günlerine üniversite tercihi yapacak öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

“Bartın Üniversitesi Tanıtım Günleri” Bartın şehir merkezinde yer alan Belediye Bahçesi’nde (Defterdarlık yanı) başladı. Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan üniversite tercihlerinde öğretim elemanları aday öğrencilere rehberlik ediyor. Akademisyenler, tercih yapacak öğrencileri bölüm ve mesleki tanıtım konusunda bilgilendirerek, Bartın Üniversitesi’nde yer alan 7 fakülte, 1 yüksekokul ile 3 meslek yüksekokulunda yer alan 82 programı tanıtılıyor. Öğrencilere kariyer planlamaları konusunda önerilerin verildiği tanıtım günlerinde, aynı zamanda çift anadal, yandal ve yurtdışı eğitim olanakları konularında da destek veriliyor.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Demir’in de stantları ziyaret ettiği, tanıtım günleri 26 Temmuz Çarşamba gününe kadar saat 10.00 ile 20.00 arasında devam edecek.