Bartın İl Jandarma Komutanlığı’nda 357. kısa dönem acemi erlerin ant içme töreni düzenlendi.

Törene, Bartın Vali Vekili Ünal Coşkun, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, kurum müdürleri, asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur yaptığı konuşmasında, “Temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan değerli erlerimiz, milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde silah arkadaşları ile omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canlarını vereceğine namus ve şerefleri üzerine yemin edeceklerdir. Bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup; dürüstlüğün ve emirlerin mutlak itaatinin ifadesidir. İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini sizden önceki askerlerden devralacak, askerlik süresince bu hizmeti en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz” dedi.

Tören konuşmaların ardından erlerin ant içmesi, ant içen erleri temsilen bir erin konuşma yapması, iki er tarafından şiir okunması, birliğe ilk katılan er tarafından Mehmetçik yaş kütüğüne plaket çakılması, atış, spor ve eğitim branşlarında başarılı olan erlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Bando konseri ve halk oyunları topluluğu gösterilerinin yapıldığı program tören geçişi ile sona erdi.