Bartın’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi gerçekleştirildi.

Selim Karakaş’ın CHP Bartın İl Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından olağanüstü kongre Bartın Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Kongreye CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP eski İl Başkanı Selim Karakaş, delegeler ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan başkanlığı seçildi. Kongrenin Divan Başkanlığı’nı Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptı.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Bartın ve Bolu’nun insan yapısı birbirine benziyor. Ancak siz siyasal olarak, Bolu’dan daha şanslısınız. Biz Bolu’da 1977’den 2011’e kadar tam 34 yıl CHP’li bir milletvekilini parlamentoya gönderememiş. Uzun uğraşlar sonunda 34 yıl sonra bunu başardık. Şu son yerel seçimlerde de bir miktar 2011’in üzerine de koyabilen illerden olduk” dedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ise yaptığı konuşmada, “CHP bizler için esaretten kurtulan bir halkın karanlıktan aydınlığa attığı büyük bir adımın izidir. CHP Türk Ulusunun emperyalist güçlerine karşı kazandığı şanlı bir zaferin adıdır. Bartın’da CHP varlığını hissettirebilecek, bir il kongresinde çıkacak bir örgütümüze, biraz sonra yapılacak, seçimlerde kavuşacağız” dedi.

Son olarak konuşan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Bende CHP’lileri iki ye ayırıyorum. Bir partinin sırtında taşıdığı CHP’liler birde CHP’yi sırtında taşıyan CHP’liler bu gün bu salonda AK Partililerle kavga eden partiyi sırtında taşıyan CHP’lileri selamlıyorum. Biz CHP olarak 2 yerde hata yaptık. Biz zannettik ki Cumhuriyet muhalefette korunur. Cumhuriyet muhalefette korunmuyor. Cumhuriyet ancak iktidarda koruyabilirsiniz. İkinci hatamız da ben uzun yıllar siyaset yaptım. Hep şunu dediler CHP’liler halkın seviyesine inmiyor dediler. Onu size söyleyenlere deyin ki CHP’liler halkın seviyesine inmez, halkın seviyesine çıkar. Bu gerçeği iyi elde edeceğiz” dedi.

Mehmet Yıldırmak, Ramazan Çağlayan, Fahrettin Aygül, Sabri Aktaş’ın yarıştığı kongrede Hüseyin Karataş, birlik ve beraberlik için seçimlerden çekildiğini açıkladı. Seçimlerde 119 delege oy kullandı. 3 geçersiz oyun çıktığı seçimlerde, Fahrettin Akgül 42 oyla CHP Bartın İl Başkanı seçildi. Diğer adaylardan Sabri Aktaş 34 oy, Mehmet Yıldırmak 29 oy, Ramazan Çağlayan ise, 11 oy aldı.