Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Doğuş Gurubu ana sponsorluğunda ’Kampüste Senfonik Akşamlar’ temalı turnesi kapsamında Bartın Üniversitesi’nde konser verdi.

Konsere ilginin yoğun olması nedeniyle birçok izleyici konser alanının dışında kaldı. Konsere, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nun konserinde 3 tenor olarak tanınan sanatçılar Şenol Tanıllı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar, klasik müziğin sevilen eserlerini sundu.

Şef Gökmen, Bartın’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Batı Karadeniz sahillerinde sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ülkemizin göz bebeği bir sanat kurumudur. Tarihin en eski senfoni orkestralarından birisi olmasından kaynaklandığı gibi misyonundan da Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasına Cumhuriyet tarihinde yüklemiş olduğu misyondan da kaynaklanmaktadır" dedi.

Yaklaşık bin beş yüz kişi 1.5 saat süren konserin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı ayakta alkışladı.