Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Bartın’ın gelişimi ve ekonomisinin konuşulduğu istişare ve bilgilendirme toplantısı Ulus’ta düzenlendi.

Bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefiyle Küre Dağları Milli Parkı sınırındaki en büyük konaklama tesisi olan Küre Dağ Evin’de Bartın TSO ev sahipliğinde gerçekleşen istişare ve bilgilendirme toplantısı Ulus Kaymakamı, bölge belediye başkanları ile Ulus, Abdipaşa ve Kumluca’da faaliyet gösteren oda üyeleri ve iş adamalarının katılımı ile gerçekleşti. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Meclis Başkanı Halil Çelen ile yönetim kurulu üyeleri, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşen istişare ve bilgilendirme toplantısına Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Bartın Soysal Güvenlik Kurulu İl Müdürü Bilal Canbolat, İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta ile ilgili kurum uzman personeli,Ulus, Kumluca ve Abdipaşa bölgesinde faaliyet gösteren 70 oda üyesi katıldı.

Bartın TSO organizasyonu ile yapılan istişare ve bilgilendirme toplantısının açılış konuşması gerçekleştiren Bartın TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Birol Dikyurt konuşmasında, "Odamızın gerçekleştirdiği bu organizasyona katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim. Bartın TSO olarak İlimizin gelişmesi için üyelerimizi bilgilendirmek, ortak akıl üretmek ve dostlukların pekişmesi adına istişare toplantıları düzenliyoruz. Bugüne kadar ele aldığımız her konuda üzerimize düşen görevleri de tamamlayarak, somut adımlar atma gayretinde olduk. Gayemiz her zaman olduğu gibi ilimizi ve bölgemizi ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlendirerek, bölgesel kalkınmayı sağlamaktır. Bu toplantının ilimize bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Hedeflerinin üyelerle sürekli irtibat halinde olmak, sorunlarını dinlemek, çözüm çalışmaları yapmak, aynı meslek gurubundaki insanları tanıştırmak ve kaynaştırmak ifade eden Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, "Bugüne kadar ilimizi ilgilendiren her konuda fikir üretmek ve fikirleri çözüme dönüştürecek projeler oluşturmak vizyonuyla hareket ettik. Odamız olarak üyelerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme ve istişare toplantıları ile geldiğimiz noktada sorun başlığı altında konuşulan pek çok konunun kısa zamanda çözümlendiğini, fırsat başlığı altında konuşulan pek çok konunun ise eyleme dönüşerek somut sonuçlara ulaştığını görmenin sevincini yaşıyoruz. Sizlerin görüş ve önerilerinizi dinleyerek, hem fikir alışverişinin de bulunmak hem de kısa ve uzun vadede ne yapabileceğimiz hakkında fikir edinmek için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Oda olarak bölgemizdeki beşeri sermayemizin mutlu ve müreffeh yaşamasına imkan sağlayacak hamleleri el birliğiyle gerçekleştirmek işitiyoruz. Yatırımcılar için en doğru lokasyon olan ilimizde sanayinin gelişimi ve turizmin değerlerimizi dışarıya tanıtılması ile başlayan hareketlilik ilimize önemli ölçüde olumlu olarak yansımıştır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından sektörel sorunların çözümünü içeren istişare toplantılarımızın önem kazandığına inanıyoruz. Bugün burada SGK, İş-Kur ve KOSGEB Müdürlerimiz siz müteşebbislerimiz için yapılan çalışmalar ve destekler hakkında bilgi almanın yanında ve sizlerinin sorunlarınıza cevap bulmaya çalışacağız” dedi.

2015 Kobi Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme bulunan Çakır, "Programın TR81 (Zonguldak, Karabük ve Bartın) turizm ve imalata dayalı faaliyet gösteren kobilerin, üretim, hizmet, pazarlama kalite ve kapasitelerinin geliştirilmesini amaçladık. Kobilere yönelik yapılan bu destek programı işletmelerde verimlilik, ürün çeşitliliği, modernizasyon, kapasite artırımı, AR-GE çalışmaları, markalaşma ve tasarım faaliyetlerinin yanında enerji verimliliği ile yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve bölgedeki turizmin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin öncelikli olarak belirlenmiştir. Bölgemizin kalkınmasında ve ekonomimizin desteklenmesine hız katacağına inandığım bu desteklerden azami miktarda faydalanmamız gerekmektedir" dedi.

İl Soysal Güvenlik Kurulu Müdürü Bilal Canbolat, İş-Kur İl Müdürü Ramazan Erdim ile KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta tarafından katılımcılara çalışmalar ve destekler hakkında yapılan bilgilendirme sunumu sonrası karşılıklı soru- cevap şeklinde devam eden toplantıda katılımcılar talep ve beklentilerini dile getirerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.