Bartın Üniversitesi, turizm çalışanlarına dil öğretmek amacıyla yürüttüğü Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında 13 Haziran’da birçok ülkeden katılımcıların yer alacağı bir toplantı gerçekleştirilecek.

Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülen “MENTALK: Turizm Sektöründe Çalışan Erkekler için Alternatif Dil Öğrenme Teknikleri” adlı projenin kapanış toplantısı 13 Haziran’da Bartın’da gerçekleştirilecek. Türkiye’deki turizm sektöründe çalışanların dil problemine çözüm üretilecek projenin kapanış toplantısında, Avusturya, Norveç, İtalya ve Portekiz’den proje ortaklarıyla birlikte birçok ülkeden katılımcı yer alacak. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının yürüttüğü Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kabul edilmiş olan “MENTALK: Turizm Sektöründe Çalışan Erkekler için Alternatif Dil Öğrenme Teknikleri” projesiyle ilgili daha önce Avusturya, İtalya, ve Portekiz’de toplantılar düzenlenmişti.

Yeni iş alanları oluşturulacak

Proje kapsamında kırsal bölgelerde alternatif turizm sektöründe çalışan erkekler üzerinde yapılan araştırmalar sonucu geliştirilen dil öğrenme içerikleri, öğretim materyalleri ve çevrimiçi platform oluşturuldu. Mart ayında gerçekleştirilecek çalıştayda da proje çıktılarının eğitim alanındaki meslektaşlarla paylaşılması ve ardından yapılacak pilot uygulama sonrasında gerekli görülen tashihlerle materyallerin son halini alması kararına varıldı.

2 yıl süreli projeyle ilgili 13 Haziran’da Bartın Üniversitesinde gerçekleştirecek kapanış toplantısında geliştirilmiş proje ürünleri yerli ve yabancı katılımcılarla paylaşılacak.