Ankara Çankaya Muhtarlar Derneği’nden yüz kişilik muhtar Bartın’a gezi düzenledi.

Gezide ilk olarak Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay’ı ziyaret eden Çankaya Muhtarlar Derneği üyeleri Yıldız Köyü’nde dolaşarak köyde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Her yanı Atatürk resimleri ve Türk bayrakları ile donanmış Yıldız Köyü’ne hayran kaldıklarını ifade eden Çankaya Muhtarlar Derneği üyeleri köyü gezerken karşılaştıkları manzaraları da fotoğrafladılar. Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay hayatı boyunca unutulmayacak çok anısı olduğunu ancak Çankaya Muhtarlar Derneği üyelerinin Yıldız Köyü ve kendisine yaptıkları ziyaretin anıları arasında en güzeli olacağını söyledi.

Günay konuşmasının devamında, “Bana bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kaynaşmanın devamı da olur diye düşünüyorum. Çankaya Muhtarlar Derneği ve Bartın Muhtarlar Derneği artık kardeş dernekler diyebiliriz. Hepinizin ayağına sağlık. Bizleri çok mutlu ettiniz" diye konuştu.

Çankaya Muhtarlar Derneği Başkanı Özgür Özdemir’de Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay’ın ilgisinden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, "Kendilerinin gösterdikleri hassasiyet ve dayanışma takdire şayan. Sağladığı birlik ve beraberlik adına Günay’a teşekkür ediyorum. Bartın’a çok sayıda muhtar arkadaşımızla gezi düzenlememizde de Başkan Günay’ın emeği var. Biz kardeş dernek olduk ve bundan sonraki birlikteliğimiz daha üst düzeyde devam edecektir” diye konuştu.

Yıldız Köyü’nde Atatürk büstü önünde hatıra fotoğrafı da çektiren Çankaya Muhtarlar Derneği üyeleri daha sonra Bartın’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Bir gün boyunca çeşitli noktalarını gezen Çankayalı Muhtarlar Bartın’ın doğasına ve insanlarının misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirtirken kısa zamanda tekrar Bartın’a gelmek istediklerini söyledi.