Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ’Engel Biziz’ projesi kapsamında, engelliliğin önlenmesi, engelli bireylere psikolojik yaklaşım ve engelli bireylerin hangi kurumlardan ne tür destek alabilecekleri, farkındalıklarını artırmak ve engellilere rehberlik edebilmek amacıyla eğitim faaliyeti düzenlendi.

Bir restoranda yapılan ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı eğitimlerde, hamilelik öncesi ve hamilelik döneminde yanlış davranış alışkanlıkları, yanlış ilaç kullanımı, kötü alışkanlıkları ve geçirilen hastalıkların engellilik oluşumuna etkisi, engelliliğe sebep olan çocukluk dönemi hastalıkları, belirtileri ve korunma yolları konuları Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü EDES Proje Koordinatörü Sevilay Dikyurt tarafından anlatıldı. Hamilelik, hamilelik öncesi ve emzirme döneminde beslenmenin engelliliğe etkisi konuları ise Diyetisyen Müzeyyen Elmas Kara tarafından, çocukluk döneminde karşılaşılan ev kazaları, alınması gereken tedbirler ve ilkyardım konuları da Hemşire Nagihan Öz Keçeli tarafından anlatıldı. Programa Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram ve proje ortaklarından olan kurumların yetkilileri, engelliler ve engelli aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Ülkemizin genel problemlerinden biri olan engellilik konusu toplam nüfusumuzun yüzde 12’lik kısmını oluşturmaktadır. Bizlerin gayesi engellilik oranının ülkemiz genelinde her geçen gün azalmasıdır. Bu doğrultuda, engellilikle ilgili çıkan problemlerin çözüm önerileri ilgili kurumlar tarafından desteklenmektedir. Devletimiz engelli vatandaşlarımıza engelli aylığı ve evde bakım ücreti vermektedir. İlimizde de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından engelli ailelerine evde sağlık hizmeti periyodik olarak her ay verilmektedir. Bu vesile ile “Engel Biziz” projesinin engelli ve ailelerine yönelik bu çalışması adına emeği geçen herkesi kutluyor. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim sonrası katılımcılara yemek verildi. Vali Seyfettin Azizoğlu vatandaşlarla yakından ilgilendi.