AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, düzenlediği basın toplantında 10 Ocak 2014’te yapılacak olan il başkanlığı kongresinde aday olmayacağını açıkladı.

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Başkanlığı binasında yaptığı basın toplantısında, 16 Eylül 2014 tarihinde başlayan kongre sürecinde ilçeler ve merkez ilçe kongrelerini tamamlayarak önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.

İl Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, "Sonuçta her görevin bir başlangıç ve bir bitiş tarihi vardır. Ben de Ak Parti’de 6 yıldır aktif siyaset yaptım. Bu anlamda ben bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ama bu görevin bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Biraz da bu açıdan baktım en azından aday olmamam kararını verdim. Genel Merkezimizin bize çizdiği güzergah ve yol haritası çerçevesinde bugüne kadar hareket ettik. Bundan sonrada hareket etmeye devam edeceğiz. Merkez ilçe kongrelerimiz bitti. Sadece il kongremiz kaldı. Bu süreç ile ilgili Çarşamba günü Genel merkezle görüşmelerimiz oldu. Hem daha önce yaptığım görüşmelerle bağlantılı olarak 10 Ocak’ta yapılacak olan il kongremizde benim aday yapılmama gibi bir şey asla söz konusu değildir. Belli bir İstişare sonrasında önceki süreçte göz önünde bulundurarak hepinizin bildiği üzere genel seçimlerimiz olacak. Böyle bir tercihte bulunuldu. Bu konuda da bize bir şekilde söz verildi. Bizde böyle bir tercihten yana bulunmak istediğimizi ifade ettik. Öncelikle teşkilat başkanlarıyla, İlçe ve belde başkanlarıyla, belediye başkanlarımız il genel meclis grubumuz, belediye meclis grubumuz, il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte toplantı gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızdan aldığımız istişareler neticesinde oluşturacağımız listeden 10 isim çıkartarak nasip olursa Genel Merkez’de toplantı yapacağız. Ondan sonraki süreçte de inşallah aday adaylığına çıkarttığımız 10 isim grubumuz 6’ya düşüreceğiz. Daha sonra, komisyonun çalışması neticesinde 3 aday oluşmuş olacak. Bu 3 adayımızda Genel Başbakanımıza sunulacak. İnşallah bu 3 isimden bir tanesi il kongremizde il başkan adayımız olacak. Bu il kongremizde bu süreçte kim çıkarsa bütün teşkilatlarımızla beraber bu arkadaşımızın etrafında birlik beraberlik içerisinde 10 Ocak’ta il kongremizi gerçekleştirerek inşallah 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde hazır bir şekilde girmek istiyoruz" dedi.