Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Trafik Timleri, öğrencilere ve vatandaşlara bilgilendirmek amacıyla okullarda seminer düzenledi.

Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Trafik Timleri, Görev ve sorumluluk alanlarında rutin trafik denetimlerinin yanı sıra eğitici faaliyetlere de büyük önem veren Bartın İl Jandarma Komutanlığı, kasım içeresinde Trafik Timleri aracılığıyla ilk ve ortaokul çağındaki öğrenciler ve vatandaşlara trafik bilincini oluşturmak amacıyla trafik eğitimleri veriyor. Bu kapsamda Bartın İl Jandarma Trafik Tim Komutanı tarafından, öğrencileri ve vatandaşları trafik konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek maksadıyla Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma sorumluluk alanında bulunan ilk ve orta okul öğrencilerine trafik eğitimleri verdi.

Verilen eğitimlerde öğrencilere ve vatandaşları trafiğin önemi görsel ve yazılı olarak vurgulanıyor. Eğitimde Türkiye’deki trafik kazalarının yüzde 98’nin insan hatalarından kaynaklandığını belirten, Bartın il komutanı Tekin Aktemur, öğrencilerin ve vatandaşların her zaman trafik kurallarına uymasını, araçların geçtiği yollarda dikkatli olmalarını, varsa yürürken mutlaka yaya yolunu tercih etmelerini, trafik ışık ve levhalarına mutlaka uymalarını istedi.

Bartın İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur, Trafik Timleri, eğitim verirken kurallara uymayan araçlar gördükleri taktirde 156 jandarma imdat hattını aramalarını Trafik emniyeti açısından bilgi vermelerini istediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Bartın Ulus Amasra 144 Sürücü 251 Öğrenci 56 Yayaya Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma sorumluluk alanında bulunan ilk ve orta okul öğrencilerine ve Vatandaşlara trafik eğitimleri verdi.