4 Aralık Dünya Madenciler Günü kapsamında, Türkiye Maden Mühendisleri Odası tarafından Türkiye çapında yapılan öykü yarışması sona erdi.

Bartın Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden 10 sınıf öğrencisi Satı Sevingen öykü yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. Yarışmayla ilgili açıklama yapan Satı Sevingen, “Bu öyküyü yazmamda en büyük etken, yakın zamanda Soma’da, Ermenek’te ve birçok yerde adlarını bile duymadığımız ekmek parası için hayatlarını kaybeden maden şehitlerimizi hatırlamak ve hatırlatmak istedim. Ünlü şairimiz Orhan Veli bir şiirinde, Soluk benizli insanlarıyla. Siyah akar Zonguldak’ın deresi, yüz karası değil, kömür karası böyle kazanılır ekmek parası diyor. Bartın’dan emeğin başkenti Zonguldak’a ve tüm madencilerimize selamlarımı göndermek isterim Bartın’ın ve okulumun adını bu yarışma ile duyurmamdan dolayı çok mutluyum” dedi.

Okul edebiyat öğretmeni Hülya Kılıçarslan ise öğrencisinin yarışmadaki başarısıyla ilgili, "Öğrencimi bu başarısından dolayı kutluyorum. Bu tür yarışmalarda elde edilen başarılar diğer öğrenciler arasında pozitif etki yapıyor. Bu tür yarışmalara katılan öğrenci sayısını artırmak en büyük arzumuzdur” dedi.