Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve Uluslu iş adamları ilçede yapımına başlanan meslek yüksek okulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Ulus Belediye Başkanı Uzun ve Uluslu iş adamları bir araya gelerek ilçede, ’Bir Tuğlada Sen Koy’ kampanyası kapsamında toplanan yardımların yapımına başlanan Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu inşaatını yerinde inceledi. Gerçekleşen yatırımların Ulus’a değer katacağını belirten Başkan Uzun, Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu inşaatının yapım aşamasında olduğunu, İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen 6 dönümlük alanda, 1 milyon 700 bin liralık harcamayla 3 katlı olarak inşa edilecek meslek yüksek okulu ile geleceğin teminatı çocuklara ve gençlerimize yapılan bir yatırım olmasının yanında Ulus’un hareketlenmesi noktasında da etkili olacağını belirtti.

Başkan Uzun açıklamasında, "İnşaatın yapımı devlet vatandaş işbirliği ile örnek bir çalışmayı başlatan, Ulus Belediyesine öncülüğünde, Ulusa Hizmet Vakfı, İş adamları, derneklere, ulus halkı eğitimin önem verdiği yadsınamaz ancak kaliteli eğitim her zaman daha tercih edilebilir olandır. Bu noktada büyük önem taşıyan Ulus ilçemize yapılan yükse-kokul binası hem ilçemiz hem de öğrencilerimiz açısından sevindiricidir. Gelişen dünya ile birlikte, eğitimin önemi daha da artmış, eğitim rekabet edilen konulardan biri haline gelmiştir. Bu nedenle kendimizi sürekli geliştirmeli, bilgi ile donatmalıyız. Ulus olarak temel esaslarımız dan biri olan eğitim adına yapılan her projenin arkasında ve destekçisiyiz. Bu şehrin eğitiminden sağlığına, kültürel faaliyetlerinden sosyal yaşamına kadar birçok konuda hepimize sorumluluk düştüğüne inanıyorum. Bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiği kanaatindeyim. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ kampanyasına sosyal sorumluluklarının farkında olan hayırsever vatandaşlarımızın, iş adamlarımızın ve sanayicilerimizin destek ve katkıları bizleri son derece mutlu edecektir" dedi.