AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, 12 Kasım’da satışa çıkartılacak olan Yalı Yaşam Merkezinin satış ihalesinin iptalini istedi.

AK Parti Bartın İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Belediye Meclis üyeleriyle birlikte toplantı düzenledi. Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, "Bugünkü toplantımızın konusu önce terminal taşınsın mı anketiyle yüzde 95 oranında evet denilen Yalı mevki. Akabinde alışveriş merkezi olan, itirazlardan sonra Taşhan, yine itirazlardan sonra yaşam merkezine çevrilen uzun bir hikayesi olan Yalı Mevkisi. Orada bir bina ortaya çıktı. Yaklaşık 1,5 yıldan beri sürüyordu bitti ve adına yaşam merkezi adı verildi. Cumartesi günü tanıtımı yapıldı. İhale ile satışa çıkardığında herkes orada mülkiyet sahibi olacak ve ferdi anlamda ticaret yeri oluşacak. Dolayısıyla burası yaşam merkezi olmaktan çıkacak, ticari rant merkezi olacak" dedi.

Bartın Belediye Meclisi üyesi AK Parti Grup Başkanı Osman Turna yaptığı açıklamada, “Bizler seçimlerden sonra belediye toplantısına girdiğimiz andan itibaren parti kimliğimizi bir tarafa bırakarak önce memleket önce halkımız diyerek yola çıktık. Sonra parti görüşlerimizi dikkate alacak çalışmalar içerisinde olduk. Biz Bartın’ın menfaatleri söz konusu olduğunda seçildiğimiz günden bu yana her türlü yapıcı eleştiri ve öneriyi meclis toplantılarında yerine getirmeye çalıştık. Bunun için 3 konu üzerinde dikkatleri çekmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi Yalı Yaşam Merkezi olarak adlandırılan, fakat Bartın Belediyesi ihale kitapçığında da belirtildiği gibi aslında bir iş merkezi olan bu binanın yapımına AK Parti olarak başından beri karşı çıktık. Karşı çıkışımızın sebebi siyasi değil, Bartın’ın menfaatleriydi. Karşı çıkış nedenimiz ise, böyle bir yapının Bartın merkezinde çok az kalan açık yaşam alanlarından birisi daha ortadan kaldıracağıydı. Bu sebeple bu bölgenin halkımızın nefes alabileceği bir açık alan şeklinde düzenlenmesini istemiştik. Çünkü şehirler, meydanları ve alanlarıyla alınmaktadırlar. Batın bu konuda oldukça kısır konumdadır. İkincisi de bu binanın şehrin büyümesine engel olacağıydı. Üçüncü sebepte bu bölgede oluşan otopark ve trafik keşmekeşinin daha da çıkmaz hale geleceğidir. İleri ki dönemlerde bu bina üzerinde değişiklik yapılmak istendiğinde, özel mülkiyete ait olduğundan herhangi bir revizyona gitme imkanı kalmayacaktır. TOKİ Köprüsü olarak bilinen özel idaremize 20 Nisan 2012 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından 2.5 milyon TL ödeneği aktarılan köprü projesine özel idaresi tarafından yapımına Bartın Irmağının SİT alanı olması sebebiyle koruma amaçlı imar planının yapılmasının gerektiği belediyemizin koruma amaçlı imar planını tamamlayamamasından dolayı başlanamadığı görülmüştür. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Bartın Belediyesi’ne hitaben imar planı yapımıyla ilgili dosyada 7 adet eksikliğin giderilmesi istenmiştir. Bu eksikliklerin giderilmesiyle 2.5 Milyon TL ödeneği zaten hazır olan Özel İdare tarafından yapılacak ve özellikle o bölgede yaşayan halkımızın hem zaman hem de maddi olarak trafik çilesi ortadan kalkacaktır. Bu sebeple gerekli eksikliklerin Bartın Belediyesi tarafından bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Son olarak Kutlubey Yazıcılar sınırları içerisinde yapılmış olan Üniversitenin işi devam eden, kısmen tamamlanan Bartın Üniversitesi Kampüsü’nün hizmete açılması sonucu modern şehirciliğin gereği başta taşımacılık olmak üzere belediye hizmetlerinin ortaya çıktığı görülmüştür. Hiç bu konuda zaman kaybı geçirmeden gerekli karar alınmalı ve bu bölge belediye mücavir alan sınırlarına alınmalıdır" dedi.