Türkiye Petrol, Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Batman Şubesi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) çalışan 200 müteahhit işçinin işten çıkarılmaması için yürüyüş düzenleyerek, TPAO girişinde basın açıklaması düzenledi.

Yaklaşık 300 kişiden oluşan, aralarında Petrol-İş Şube Başkanı Mesut Mustafa Tekik ve işçilerden oluşan sendika üyeleri, sendika binası önünde bir araya gelerek, buradan sloganlar eşliğinde TPAO’ya doğru yürüdü. TPAO önünde toplanan grup, burada basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklama yapan Orhan Benice, işçilere uygulanan bu haksızlığı kabul etmediklerini belirterek, yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini ifade etti. Geçici olarak 200 kişinin çalıştığını ve bu işçilerin işten çıkarıldığını aktaran Benice, "Batman başta olmak üzere Diyarbakır, Mardin ve Siirt bölgesinde 15-20 yıldır TPAO’da, Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçileriz. TPAO bakımından tutun güvenlik ve üretim araçlarını koruma riskinin en yoğun olduğu dönemde, en zor şartlarda yıllardır fedakarca çalışıp üretim süreçlerine büyük katkılar sunduk. Ama günümüz itibariyle TPAO tarafından işten çıkarılmak, ekmeksiz bırakılmak isteniyoruz. Sayımız 200 civarında. Bunu beşle çarparsanız bin insan yapıyor. Yağmur, çamur, dağ, bayır demeden ülke ekonomisine ve TPAO camiasına 20 yıl hizmet etmiş olmanın karşılığının işten çıkartılmak olmaması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Basın açıklamasının ardından söz alan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik ise, "Petrol-İş Sendikası’nın Batman Şubesi, sadece ücret sendikacılığı yapmıyor, bizim burada bulunmamızın nedeni sendikacılık ilkeleri gereğince mağdur mazlum ve sömürülmüş olduğuna inandığımız her toplumsal kesimle beraber olmaktır" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.