Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Sason ilçesinde ’Aile içi iletişim, koruyucu aile, evlat edinme, madde bağımlılığı’ ile ilgili seminer düzenlendi.

Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün Sason Yunus Emre İlkokulu konferans salonunda düzenlediği seminere Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde görevli eğitimci akademisyen Muhammet Şerif Azarkan, Sason Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İskender Avcu, Sason Sağlık Grup Başkanı Dr. Selami Güngördü, İlçe Nüfus Müdürü Mülük Demir, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Seminerde konuşan eğitimci akademisyen Muhammet Şerif Azarkan, ailedeki davranışların çocuklar üzerinde büyük etki oluşturduğunu belirtti. Azarkan, "Çocuk yaşta verilen eğitim, taşlar üzerine yazılan yazı gibidir. Bu yüzden aile içi iletişime dikkat etmek lazım. Saygı sevgi getirmez, bilakis sevgi saygıyı getirir. Saygı çok önemlidir, saygının, sevginin, sadakatin, sabrın ve sorumluluğun bulunduğu bir ailenin veya toplumun her zaman dimdik ayakta olduğu bir gerçektir. Ayrıca bir aileyi ayakta tutan en önemli sütunlar idare, ilgi, istişare, ikram ve iltifattan oluşur. Bunlar varsa aile her zaman ayakta olur" dedi.

Azarkan, hediyeleşmenin önemine vurgu yaparak, Hz. Muhammed’in (sav) ’Hediyeleşin’ sözünü hatırlattı. Azarkan, "Hediyeleşmek gönül kazanmanın en önemli ve etkili yoludur. İnsanlar buğday başaklarına benzerler, boş iken başları diktir, dolunca başları eğilir" diye konuştu.

Seminer, karşılıklı soru ve cevapların ardından sona erdi.