Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü ve Adli Bilimciler Derneği tarafından düzenlenen ’1. Uluslararası Adli Toksikoloji Çalıştayı ve Kongresi’ne Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam da katıldı.

Amerika, İngiltere, Yunanistan, Almanya, İtalya, Kore, Hindistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova’dan bilim adamlarının katkı sağladığı ’1. Uluslararası Adli Toksikoloji Çalıştay ve Kongresi’nde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam da bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştay, kongre başkanları Doç. Dr. Zeliha Kayaaltı, Prof. Dr. H. Sinan Süzen, Prof. Dr. İ. Hamit Hancı ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in açılış konuşmaları ile başladı. Toksikoloji ve genetik oturumu ile başlayan kongre meslek hastalıkları ve toksikoloji, ksenobiyotik toksisitesi, günlük yaşam ve toksikoloji, postmortem toksikoloji oturumları ile devam etti.

Kongrenin 2. günü ise, ksenobiyotik toksisitesi, klinik araştırmalarda etik ve yasal sorumluluklar, postmortem toksikoloji, günlük yaşam ve toksikoloji oturumları gerçekleşti.

Kongre, meslek hastalıkları ve toksikoloji oturumu ile sona erdi.

10 oturumdan oluşan kongre 2 çalıştay ile zenginleştirildi.