Batman Üniversitesi Engelliler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Batman Engelliler Spor Kulübü’ne 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 8 sandalye hediye etti.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Batman Engelliler Spor Kulübü’ne 8 tekerlekli sandalye hediye etti. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Uluçam, "Hayatta herkes engelli olabilir. Biz engel tanımını kabul etmiyoruz ve üniversitemiz olarak bu konuda her türlü çalışmaya destek vermekle birlikte projeler yürütüyoruz. Engelli olmak insanın, insan da toplumun bir gerçeğidir. Onlara sahip çıkmak ve birlikte olmak en önde gelen görevimizdir. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Batman’da faaliyet gösteren spor kulübümüze naçizane bir katkı sunmak istedik" dedi.

Üniversitenin kulüplerine yaptığı katkıdan dolayı teşekkür eden Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nasreddin Kaya ise, "Kulübümüz Engelliler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele ediyor. Üniversitemizin kulübümüze destek sunması bizleri hem sevindirdi hem de umutlandırdı. Engellilere destek verildiğinde başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Bizler çok şeyler başaracağımıza inanıyoruz. Bu nedenle üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Şahin hocamıza bize sundukları her türlü destek adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.