Batman’da lise okul müdürlerine yönelik, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtımı ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen EBA bilgilendirme toplantısına, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu ve Batman’da eğitim veren lise okul müdürleri katıldı. EBA ile ilgili bilgilendirme sunumunu, EBA İl Koordinatörü Ömer Çiftçi yaptı.

Lise müdürlerine yönelik gerçekleşen, EBA bilgilendirme toplantısının sonunda, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik bir konuşma yaptı. 24 okulda akıllı tahta sisteminin kurulmuş olmasının önemine değinen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, "Hayatımızda internet var. İnternetin eğitime ait tarafının çok iyi kullanmalıyız. Kullanımını yasaklamak yerine, zengin bilgi kaynağına nasıl ulaşılır, nasıl kullanılır öğretmeliyiz. EBA’yı artık çocuklarımız için, hayatımıza sokmamız gerekiyor. Eğitim Bilgi Ağı’nda, eğitim için gerekli önemli kaynak mevcut ve bu kaynaklar her geçen gün güncellenen kaynaklar. Yeni bir süreç başlıyor. Bu sürecin başarılı gitmesi için, artık her şey siz idarecilere ve öğretmenlerimize bağlı. EBA’yı sadece okulda değil, evlerimize de sokmalıyız. Unutmamalıyız ki, her şey çocuklarımız içindir. Günü birlik düşünme yerine, geleceğe yönelik belirlediğimiz hedeflerimizi büyütmeliyiz. Öğretmenleri, yeni çağın vizyonuna, okul idarecileri olarak sizler yönlendireceksiniz. Çalışmalarımızı sistemli ve devamlı bir şekilde planlayarak yola devam edeceğiz. Her okulumuz kendi farkını ve rengini bu şehre nasıl verebilirim düşüncesiyle çalışacak. Batman olarak kendi bölgemizde, model bir il olabiliriz. Unutmamalıyız bunu ancak çalışarak başarabiliriz" dedi.