Batman Gençlik ve Kültür Evi Şube Müdürlüğü’nde gençlere yönelik ücretsiz olarak verilen ‘Karakalem’ kursu gençlerden büyük ilgi görüyor. Kursa katılarak becerilerini geliştiren ve üniversiteye hazırlanan 45 kursiyer, altı ay sonra öğrendikleri çalışmalarla yaz aylarında yapılacak yetenek sınavlarına katılacak.

Sosyal ve kültürel alanda ücretsiz kursların verildiği Batman Gençlik ve Kültür Evi, bu kapsamda karakalem kursu veriyor. Haftanın altı günü 5 saat kurs gören gençler, hem sanatsal becerilerini geliştiriyorlar ve hem de üniversiteye hazırlanıyorlar. Batman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü resim öğretmeni Ümit Dervişoğlu, “Batman Gençlik ve Kültür Evi’nde öğrencileri yetenek kurslarına hazırlamak amacıyla burada ücretsiz karakalem eğitimi veriyoruz. Haftanın altı günü buraya gelen öğrenciler, 5 saat boyunca gördükleri kurs ve eğitimleriyle hem sanatsal becerilerini geliştirip hem de üniversitelerin yetenek sınavlarına hazırlanıyorlar. Kurslarımız ortalama 7-8 ay sürmekte ve Batman Gençlik ve Kültür Evi Müdürlüğü tarafından sınav yapılacak yerlere öğrenciler gönderilmektedir. Akabinde burada sınava girecek öğrenciler, sınav sonuçlarını bekleyip devam edecekler. Üniversitelerin yetenek sınavları iki aşamadan oluşuyor. Sınavların ilk aşaması canlı model üzerine kara kalem çalışması suretiyle yapılmakta olup, ikinci aşamamız ise hayali ingesel yani üniversiteye kendi sınavı prosedürünü belirleyen model üzerine eğitim veriyoruz” dedi.

“EĞİTİMLERDEN MEMNUNUZ”

Batman Gençlik ve Kültür Evi’nin ücretsiz karakalem kurslarına katılan 45 kursiyer, çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, “Üniversitelerin yaz aylarındaki yetenek kurslarına buradan hazırlanıyoruz. Bizlere verilen eğitimler sayesinde el becerilerimizi geliştirip, sınavlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.