Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2013 yılında 6 otele 24 bin lira, 2014 yılında ise 7 otele 104 bin lira ödeme sağladı.

Turizm işletme belgeli otellere desteğin sağlandığına dikkat çeken Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, turizm işletmelerinin, Turizmi Teşvik Kanunu ve diğer mevzuatta yer alan teşvik tedbirleri ile istisna, muafiyet ve haklardan yararlanabilmeleri için, Turizm Bakanlığı’ndan 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu uyarınca ‘Turizm İşletmesi Belgesi’ veya ‘Turizm Yatırım Belgesi’ almalarının zorunlu olduğunu söyledi. Aslanlı, "İlimizde hizmet veren otellere enerji desteğini sağlamayı bir görev biliyoruz. Geçen yıla oranla destek daha da arttı. Batman’da otel yatırımları yapan iş adamlarımızın yanındayız. Yatırımcılar Batman’da kendini yalnız hissetmemeye devam edecek. Yatırımcıların alacaklarını zamanında alabilmesi için işin takipçisi olan Şube Müdürümüz Burçin Yılmaz ve personellerimize teşekkür ederiz" dedi.

Batman’daki bazı otel işletmecileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki çalışmalardan memnun. Kurumdaki işlemlerin zamanında yapıldığını belirten bazı yatırımcılar, "Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her konuda bize desteğini gösteriyor. Batman’a daha çok turistin gelmesi için zaman zaman bizler de çalışmalarına katılıyoruz. Geçen hafta da turizm arama konferansına katılarak önemli bilgilere sahip olduk. Bundan böyle de kente daha çok yerli ve yabancı turistin geleceğine inanıyoruz. Kurumdaki güzel çalışmalara tanık oluyoruz. Turizm İşletmeli Belgeli otellere de enerji desteğinin verilmesinden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.