Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı tarafından Üçyol köyünde uygulanacak Ekolojik Köy Projesi için köylülerle toplantı düzenlendi.

Üçyol köyü taziyeevinde yapılan toplantıya Hasankeyf İlçe Kaymakamı Temel Ayca, DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyyüp Bulut, Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi sosyoloji bölümü araştırma görevlisi Emrullah Türk, KAMER temsilcisi Nezahat Kapucu, Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Emel Demirel ve köy sakinleri katıldı. Kadın ve yaşlıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ekolojik Köy Projesi ile ilgili katılımcılara açıklamada bulunan Hasankeyf İlçe Kaymakamı Temel Ayca, proje çalışmalarının hızla devam ettiğini, mimarlar ve proje uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bilim adamları ve akademisyenlerin projeye destek verdiğini hatırlatan Kaymakam Ayca, "İlk etapta Üçyol köyü sakinleri ekonomik anlamda belki para kazanamayabilir, ya da az para kazanabilir. Ama ileriki aşamalarda buraya gelecek turistler birçok alanda katkı sağlayacaktır. En önemlisi de burada kurulacak küçük bir müze ziyarete açık kalacak ve bazı eserler sergilenecek" dedi.

Köye gelecek olan turistlerin kültür alışverişi sağlayacağı gibi bölge insanının misafirperverliğini de göreceğinin altını çizen Kaymakam Temel Ayca, olaya sadece ekonomik anlamda bakmamak gerektiğini, çalışılması halinde ekonominin de gelişeceğini ve paranın kendiliğinden geleceğini belirtti. Kaymakam Ayca, "Aslında paranın nitelikli projelerle kazanılabileceğini de bilmek lazım. Biz de bunun için çalışıyoruz. Bu anlamda köylü birlik ve beraberlik içerisinde olduğu görüyoruz. Bu da sizin şimdiden kazançlı olduğunuzun ifadesidir" diye konuştu.

DİKAK Koordinatörü Eyyüp Bulut ise projenin tamamlanmasının ardından gelecek olan turistlerin konaklamasından yeme içmesine kadar köye ekonomik anlamda katkı sunacağını söyledi.

Toplantıdan sonra Kaymakam Temel Ayca ve beraberindekiler Ekolojik Köy Projesi’nde butik otel olarak tasarlanacak örnek mağarayı inceledi.