Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde 2011 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan evde sağlık hizmeti 2 bin 130 hastaya ulaştı.

Evde Sağlık Hizmet biriminin, hastanın ihtiyacı olan ikinci basamak sağlık hizmetini ev ve aile ortamında verildiğini belirten Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 2011 yılından beri 2 bin 130 hastaya ulaşıldığını bildirdi. Konuya ilgili yapılan açıklamada, “Evde Sağlık Hizmet Birimi, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve gerekli durumlarda eğitim verilmesiyle ilgili hizmet verilmektedir. Yatağa bağımlı hale gelen hastalar, evlerinde tedavi edilmektedir. İhtiyaç duyulan sağlık hizmetinin belirlenmesinde, muayene, tetkik, tahlil, tedavi, bakım ve rehabilitasyon hastanın evinde, aile ortamında sağlanmakta, hastalara ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmesinde bu birim devreye girmektedir. Evde sağlık hizmeti; hastanın ihtiyacı olan ilaç, alt bezi, havalı yatak, tekerlekli sandalye, heyet raporunun çıkarılması hizmetlerinin yanı sıra idrar sondası, nazogastrik sondanın değişimi, idrar ve kan tetkikleri gibi gerekli durumda uzman hekim konsültasyonu hizmetlerini de vermektedir” denildi.

"Verilen hizmetten çok memnunum"

Evde sağlık hizmetinden tedavi alan 76 yaşındaki H. Yalçın isimli hasta ise, “Alınan hizmetten son derece memnunum, gerek hizmeti veren personelin yaklaşımı gerek, aldığım sağlık hizmeti ile hastalık halimi daha iyi geçiriyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.