Batman’ın Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, beraberindeki heyetle Ekolojik Dönüşüm Projesi kapsamında Çayüstü köyünü ziyaret etti.

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, DİKA Batman Koordinatörü Eyyüp Bulut, Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Emel Emirel ve Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut ile beraber Batman’a bağlı Çayüstü köyü ve köye bağlı Zerekiye mezrasına ziyarette bulundu. Hasankeyf Üçyol Köyü Ekolojik Köy Projesi’nin mimari çalışmaları için Çayüstü köyü ve Zerekiye mezrasındaki mağara evleri ziyaret eden heyet, doğal dokuya uygun mimari yapıları yerinde inceledi.

Projenin özgünlüğünü korumak için doğal dokunun bozulmaması konusunda hassas olduklarını belirten Kaymakam Ayca, Çayüstü köyü muhtarından yerleşke ile ilgili bilgi alarak, projenin mimari bölümünün planlanmasında ve uygulamasında bu hassasiyetlerini koruyacaklarını belirtti. Kaymakam Ayca, projenin her ne kadar Hasankeyf’in Üçyol köyü üzerinden tasarlansa da amaçlarının yalnızca Üçyol köyü değil Üçyol köyü çevresinde yer alan ve ekolojik yaşama müsait olan diğer yerleşim alanlarının da turizm güzergahına eklenerek, bu alanların da turizme kazandırılması olduğunu sözlerine ekledi.