Aksa Doğal Gaz, çağrı merkezini yenileyerek hizmetlerini abonelerinin Türkiye’nin her yerinden ulaşabilecekleri 44 44 187 nolu hatta birleştirdi. Aksa Doğal Gaz Manisa Bölge Müdürü İbrahim Başaran, “Çözüm merkezimizle birlikte doğal gazla ilgili bütün sorunlar, talepler karşılanabilecek” dedi.

Aksa Doğal Gaz aboneleri, yenilenen çağrı merkezinden doğal gazla ilgili her türlü soru, talep, şikayet ve önerileri için Türkiye’nin her yerinden ulaşabilecekleri tek bir numaradan hizmet alabilecekler.

7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan çağrı merkezi Türkiye’deki doğal gaz firmaları arasında da bir ilk olma özelliği taşıyor. Yaklaşık 1 yıl önce hizmete giren çağrı merkezi tüm altyapısını oluşturarak 21 lisans bölgesinde hizmet vermeye başladı.

Yeni hizmetin tanıtımı için Büyük Saruhan Otel’de bir toplantı düzenleyen Aksa Doğalgaz Manisa Bölge Müdürü İbrahim Başaran, “Aksa Manisa Doğal gaz olarak Aksa Doğal gaz Grubu çatısı altında bir şirketiz. 21 lisans bölgemizle birlikte Aksa Grubu çatısı altında Manisa ile birlikte hizmet veriyoruz. Bütün doğalgaz grubumuz 44 44 187 hattıyla çözüm merkezi birleştirildi. Eskiden 187 acil ihbar hattımız vardı. Bu hattımızda sadece ihbarlar geliyordu ve değerlendirmeye alınıyordu. Şimdi 44 44 187 hattımızla birlikte abonelerimizin tüm sorunlarını sözleşme abonelik bilgilerini, fatura, borç ve ödeme bilgileri, proje onay bilgileri, gaz açım randevu bilgisi, sayaç okuma günü bilgisi, güvenli gaz kullanım bilgileri, doğal gazın avantajları hakkındaki bilgiler, ekonomik, verimli gaz kullanım bilgileri, adres, telefon ve iletişim bilgilerinin yanı sıra, fatura borç sorgulama bilgilerini çözüm merkezine ulaşarak TC kimlik numarası ile birlikte sorgulayabileceğiz. Ücretlendirme ise normal bir telefon hattı ücretlendirmesi gibi olacak. Daha öncesinde biliyorsunuz sadece 187 ihbar hattımız vardı. Bu hat sadece ihbarlara yönelik bir hattı. Çözüm merkezimizle birlikte doğalgazla ilgili bütün sorunlar, talepler karşılanabilecek” dedi.

“Tüm talep, şikayet ve önerileri için bize tek bir numaradan ulaşarak bilgi alabilecekler” diyen Başaran, “Abonelerimizin, Alo 187 Doğal Gaz Acil Hattımızı bundan sonra sadece acil durumlar için aramaları, kendilerine daha hızlı çözüm sunabilmemize imkan sağlayacaktır” dedi.

83 BİN ABONE VAR

Manisa lisans bölgesinde şehir merkeziyle birlikte Turgutlu ve Akhisar ilçelerinin olduğunu anlatan Başaran, “Toplamda 83 bin 131 abonemiz var. Manisa merkezde 54 bin abonemiz var. Abone sayımız bu olmasına rağmen yani 83 bin 131 toplam abonemiz olmasına rağmen 65 bin 949 abonenin binasının önüne kadar hizmet götürmüş durumdayız ama abone olmamış yaklaşık 66 bin potansiyelimiz var. 159 bin konutun önündeyiz. Bunlardan 83 bin tanesi abone 66 bin tanesi de hali hazırda abone değil ama kapılarının önünde hizmet var. İstedikleri an gaz kullanabilirler” şeklinde konuştu.

Manisa merkezin toplamına bakıldığında şehrin yüzde 90’ının üzerine imalat götürmüş durumda olduklarını dile getiren Başaran, imalat götüremedikleri yerlerin de bir takım teknik gerekçeler nedeniyle götüremediklerini söyledi. Başaran, “Mesela imar revizyonuna uğraması muhtemel veya tam imara uygun yolların açılmamış olması, onların kırmızı kodlarının oluşmaması ile ilgili. Manisa’da çok fazla da yerimiz kalmadı aslında. Şartlar oluştukça, imarlaşmaların gerçekleşmesi üzerine imalatlarımızı tamamlamaya çalışacağız” dedi.

STANDART BİR DAİRE HER ŞEY DAHİL YILLIK 880 TL ÖDÜYOR

Manisa’da gaz kullanımı hakkında da bilgi veren Başaran, şunları söyledi:

“Manisa merkez için geçen yıl standart bir konut için yani 100-120 metrekarelik bir ev için ortalama 850 metreküp gaz tüketimi gerçekleşti. Henüz kış şartları oluşmadığı için bu sene ne olur onu bilemiyoruz ama Manisa ortalaması düşük şehirlerden bir tanesi. Çünkü ılıman bir iklime sahip. Kış daha geç geliyor, erken bitiyor. Standart bir dairenin yıllık 850 metreküp harcadığını varsayarsak bugünkü kur üzerinden çarptığımızda yıllık yaklaşık olarak 880 TL gibi bir yıllık fatura gelir. Bir yıl boyunca, ısınma, pişirme, sıcak su, banyo dahil 880 TL gibi bir değer gelir. Bugün tüple mukayese ettiğimiz zaman sadece tüp parasına her şeyi karşılamış oluyorsunuz buna ısınma da dahil.”

"DOĞALGAZA ZAM HAKKINDA BİLGİMİZ YOK"

Başaran, bir gazetecinin ‘Doğalgaza zam olacak mı?’ şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Zam konusu bizimle alakalı bir konu değil. Biz bir dağıtım şirketiyiz. İletim şirketi, tedarikçi BOTAŞ. BOTAŞ ve Enerji Bakanlığının kararıyla doğalgaza zamlar belirlenebiliyor. Onunla ilgili bizim şuan için bir bilgimiz yok.”.

2013 yılının sonuna kadar güncel değerlerle Manisa’ya 85 milyon gibi bir yatırım yaptıklarının altını çizen Başaran Manisa’da yıllık konut tüketiminin ise 80 milyon metreküp olduğunu söyledi.