Milletvekili Bünyamin ÖZBEK, Gazi Mustafa Kemal’in "en büyük eserim" dediği Cumhuriyetin, 91 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla onurla dimdik ayakta ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümit ve kararlılıkla yürüdüğünü belirtti.

Atatürk’ün vefatının 76. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 76. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadesini kullandı.

Mesajında, "Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak, milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir" onun, önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurduğunu, daha sonra istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret göstermiştir

"Bu şuurla bugün bizler, istiklal ruhuna ve kuruluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, Cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız.

Gazi Mustafa Kemal’in ’en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimiz, 91 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen, gururla onurla dimdik ayaktadır ve geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürümektedir.

Türkiye bugün bölgesinde yıldızı parlayan, örnek gösterilen bir konuma yükselmiş ve dünyanın en büyük 15 ekonomisi arasına girmiş bulunmaktadır

Son dönemde gerçekleştirdiğimiz büyük reform ve yatırımlarla Türkiye, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden dış ticarete, kültür ve sanattan bilim ve spora kadar her alanda bölgesinin ve dünyanın farklı bir ülkesi olduğunu ispat etmiştir."

Türkiye’nin milli birlik ve beraberlik hassasiyetiyle birbirine her geçen gün daha da kenetlendiğini, demokrasi standartlarını her geçen gün yükselttiğini, dünyada da barışın, adaletin, bölgesel refah ve istikrarın kararlı savunuculuğunu yapmış yapmayada devam edecektir.

"İnşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkünden çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır.

Bu şuurla bizler, gelecek hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, birlikte, beraberlikte, kardeşlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden, temel haklardan, ileri demokratik standartlardan asla taviz vermeden, barış, huzur ve emniyet içinde Türkiye’yi büyütmeyi, yüceltmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır.

Bu düşüncelerle, vefatının 76. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."