Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti yaklaşık 9,5 milyon lira olan 4 adet tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştirakleriyle Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan 114 adet tesisin toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak.

TOPLU AÇILIŞ MERASİMLERİ HER YIL YAPILIYOR

30 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek toplu açılış merasimi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği bir gelenek olma özelliği taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2010 yılında 110, 2011’de 111, 2012’de 112, 2013’te ise 113 tesisi toplu olarak açmış ve vatandaşların hizmetine sunmuştu.

TESİSLERİ BAŞBAKAN AÇACAK

Aynı geleneği bu yıl da devam ettiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı 2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı merasimle vatandaşların hizmetine sunulacak.

TESİSLERDEN BAYBURT DA PAYINI ALIYOR

Açılışı gerçekleştirilecek bu tesislerden Bayburt da payına düşeni alıyor. Bayburt’ta inşa edilen ve yatırım maliyeti yaklaşık 9,5 milyon lira olan 4 adet tesis de, toplu açılış merasiminde Bayburtluların hizmetine sunulacak.

BAYBURT’TA 4 TESİS AÇILIYOR

Bayburt’ta hizmete alınacak 4 tesis arasında yer alan Merkez Çayırözü Göleti Sulaması, Taht Göleti ve Taht Göleti Sulaması ile 3 bin 450 dekar alan modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca 250 bin metreküp depolama hacmine sahip ve 2 bin 350 dekar zirai alanı sulayacak Merkez-Kitre Göleti de açılışı yapılacak 114 tesis arasında hizmete alınacak.